Rólunk

A mi történetünk
Természetbe járó, vidékre vágyó városiak álma valósult meg a Kisfalucska Vendégház felépülésével. 2009 decemberében jött az elhatározás, hogy valahol a Hegyalján, ahol a víz, az erdő és a bor karöltve járnak, vendégházat építünk magunknak, a barátainknak, és mindazoknak, akik hozzánk hasonlóan gondolkodnak. A december „teljesen ideális” időpont ingatlan kutatásra, pláne, ha éppen évszázados rekordokat döntögető árvíz tombol… De minket ez nem zavart, bejártuk Mádot, Tarcalt, Tállyát, Erdőbényét, Tokajt, megnéztünk vagy 20 ingatlant kívülről-belülről, mígnem eljutottunk Bodrogkisfaludra, a Petőfi utcába. Egy utcafronti romépület, egy régi tornácos parasztház, egy kerekeskút és 1500 m2 áthatolhatatlan akácos dzsungel fogadott bennünket, amitől nemhogy a Bodrog, de még a telek vége sem látszott. Ezzel együtt is már elsőre volt valami megnyerő kisugárzása a helynek, de a döntés, akkor született meg, amikor egy 4 méteres, imbolygó vaslétrán sikerült feljutni a parasztház padlására és a padlás ablakán át megláttuk a Bodrogzugra, és a Tokaji Kopasz-hegyre nyíló panorámát! Ma már a Kis kócsag lakrész balkonjáról látható ugyanez, ahova egy kicsit komfortosabb körülmények között lehet feljutni…

Na, persze a balkon elkészültéig még történt egy s más.. 2010 januárjában megvettük az ingatlant, benyújtottunk egy pályázatot, s ez utóbbi 2010 decemberében nagy örömünkre nyert! Tervezés, engedélyezés, és hipp-hopp 2011 júliusában elkezdődött a bontás. Nyilván semmi nem úgy alakult, ahogy vártuk, ezért újratervezés, kivitelezés, kisebb „infarktusok”, de 2012. március 30-án megkaptuk a használatbavételi engedélyt! Nagy menet volt: ősz hajszálak, örömök, bánatok, egy óriás csipetnyi idegesség…, de megérte. 2012 őszétől próbaüzem, 2013 tavaszától működik a honlapunk, igazából ekkortól számítjuk a nyilvános működésünket. 4,5 év van már mögöttünk, sok-sok kedves vendég fordult meg nálunk, és ami igazán fontos, többségük visszatér hozzánk, sőt, jó barátként üdvözölhetjük egymást! Ha azt kérdezik, hogy megérte-e felépíteni a Vendégházat, mindig azt válaszoljuk, hogy bármilyen területen dolgoztunk eddig, ennyi sikerélményt és szeretetet, amit a vendégektől kaptunk, sehol sem tapasztalhattunk meg! Úgy hisszük, életünk egyik legjobb döntését hoztuk 2009 decemberében, egy koszos, felhagyott, falusi padláson!

Ez volt a történelem, ami lehet, hogy nekünk fontosabb, mint az olvasónak, de talán nem érdektelen, ha egy vendégházban nem csak az épületeket, a berendezést, a kertet látja az oda látogató, hanem egy picit mögé is tud tekinteni, megismeri a szándékokat, az alkotó emberek történetét. Meggyőződésünk, hogy így többet mesél majd egy régi bútor, egy kilincsre akasztott apró dísz, vagy a kertbe ültetett virág.

Mit kínál a Vendégház most
Két szállás épületünk áll egymás mellett, amelyekben 3-3 lakrész található. Az udvari házban 3 négy ágyas két légteres lakrészünk van, amelyekben zuhanyzó-WC és teljesen felszerelt konyha várja a vendégeket. Ebben az épületben található még egy finn szauna és egy konditerem is. Az udvari házban két 4 ágyas és egy 2 ágyas lakrészünk van, amelyekben WC-zuhanyzó blokk tartozik, illetve egy nagy közös konyha áll mindenki rendelkezésére. A tetőtérben van egy 20-25 fő számára kényelmes közösségi tér mindenféle technikával ellátva (TV, DVD játszó, mini HIFI, projektor, stb), ami alkalmas előadások megtartására, de bármilyen más társasági alkalomra is kiváló. A két épület között egy fedett tér lett kialakítva, ahol 20-25 ember kényelmesen elfér az asztalok mellett, illetve itt kapott helyet a ping-pong asztal és a csocsó is. Van egy 40 négyzetméteres szaletlink, ami a telek Bodrog felé eső végében van. Itt készült el 2014-ben egy mindennel felszerelt nyári konyha, kemencével, grillkéménnyel, sparhelttel, szalonnasütővel, konyhapulttal és 30 főre pad-asztal ülőalkalmatossággal. A gyermekek kedvére készült egy játszótér is, két csúszdával, hintákkal, homokozóval és egy kis várral. És amit még nagyon szeretnek a gyerekek, az a kb. 1500 négyzetméter nyírt gyep, ahol kellően kitombolhatják magukat. Az udvaron, a zárt parkolóban 8-10 személyautó is elfér. Új sporteszközeink: 20 kerékpár és 5 négyszemélyes kenu, amiket bérelni lehet tőlünk. A telek közepén van egy kis borház pincével, amelyben 2016 őszén kialakítottuk a „Finomtékát”, ami nem más, mint egy minőségi helyi termékeket forgalmazó kis bolt.

Végül pedig a további terveinkről, álmainkról
A tavalyelőtti évben megvásároltuk a szomszéd ingatlant, így már fél hektár a teljes területünk, amely hasznosítására elkészültek a tervek. Egy új épülettel gazdagodnánk, amiben közösségi tér, és 2 új lakrész kerülne kialakításra, valamint egy melegkonyha, ami végre lehetővé tenni, hogy akár teljes ellátással is fogadhassuk a vendégeinket. Utolsó attrakcióként pedig egy 8*4 méteres medencét szeretnénk megvalósítani, ami a visszatérő vendégeink nagy vágyaként került a tervek közé.

Biztosak vagyunk benne, hogy a vendégek szeretetéből táplálkozó kitartással, a közeli jövőben sorra elkészülnek majd a megálmodott fejlesztések!

De addig is érezzék nagyon jól magukat nálunk!
Fellinger Andrea
Juga György
Juga Péter György
Juga Márton Levente
a tulajdonos család tagjai