Ökoturisztikai Bázis

Kedvezményezett neve: Kisfalucska Agro Termelő és Szolgáltató Kft.

Pályázati felhívás neve, kódszáma: Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása, VP6-6.4.1-16

Projekt címe, azonosítószáma: Ökoturisztikai bázis létrehozása Bodrogkisfaludon

Szerződött támogatás összege: 48.740.120 Ft

A projekt az EMVA hozzájárásával valósul meg. https://ec.europa.eu/agriculture/ 

Támogatás mértéke: 70%

A projekt tervezett befejezési dátuma: december 13.

 

A projekt bemutatása

 A projekt keretében a Tokaj-hegyalja világörökségi terület centrumában, Bodrogkisfaludon, Ökoturisztikai Bázist kívánunk létrehozni. A Bázis egy 250 m2 hasznos alapterületű kétszintes épületet foglal magában, amelynek tetőtéri szintjén falusi szálláshelyek kerülnek kialakításra, a földszinten pedig kiegészítő szolgáltatásként, egy 50 személyes főzőkonyha, a hozzá kapcsolódó vendégtérrel, amely közösségi funkciókat is ellát majd. Az így kialakított térben a csoportos étkeztetés mellett, lehetőség nyílik mini konferenciák, kiállítások, kamara jellegű kulturális rendezvények, csapatépítő tréningek lebonyolítására is.

A tetőtérben 2 négy személyes lakrész kerül kialakításra.

A tervezett közösségi ház fejlesztése és működtetése során az épület teljes mértékben a napenergia segítségével biztosítja a működéshez szükséges mennyiségű elektromos áramot (17310 kWh/év beépített

teljesítmény) a telepíteni kívánt “A” vagy annál magasabb energiaosztályú eszközöknek és berendezéseknek. A meleg víz előállítás szintén napenergiával történik a beépítésre kerülő szolár rendszerrel (4×525 kWh/m? a beépített kollektor teljesítmény), amely egy 484 literes hőtárolós tartályt szolgál ki. A projekt-arányos akadálymentesítés keretében mozgássérült mosdót, valamint szélesebb bejárati ajtókat építünk be, illetve akadálymentes parkolóból közelíthető meg az épület.

Jelen projekt keretében egy 6 személyes, evezős túracsónakot is beszerzünk, amellyel a vendégeink kisebb túrákat tehetnek a Bodrogon, illetve kiválóan alkalmas a vízről történő sporthorgászatra is.